Schalkhart is sinds 10 mei weer open na twee maanden dicht te zijn geweest. Annemarie Sybrandij: "In coronatijd hebben we dagelijks gebeld. Het was pittig voor ouderen om niet de deur uit te kunnen. Ook hebben we tasjes met literatuur en spelletjes gebracht". Schalkhart is in wijkcentrum De Ringvaart dagelijks open. Wie binnen de doelstellingen valt, kan gratis deelnemen. Er is elke dag van alles te doen zoals bewegen op muziek, een quiz etc. 

Vrijdag 7 augustus was er een dagje uit naar IJmuiden, gevolgd door een lunch bij de Haven van IJmuiden. Daar had Edo Sieval de familie Waasdorp ontmoet. "Wij woonden vroeger in de Sperwerstraat in Haarlem-Noord, de Waasdorpjes in de Meeuwenstraat. Ze kwamen later zomers ook heel vaak bij mijn strandpaviljoen Lido in Bloemendaal".   

Ook Ria en Herman Verges hebben genoten. "We hebben heerlijk gegeten en herinneringen opgehaald. Het was helaas veel te heet voor een wandelingetje over de boulevard". Het ritje met de dubbeldekker was de afsluiting van een Engelse Week, vertelt Sybrandij. "We hebben ook een Beatlesquiz gedaan en hadden een high-tea. Het uitje voelde als een schoolreisje", vertelt ze in de schaduw in de tuin waar de deelnemers napuffen met een ijsje en een heerlijk koud glas water.